Se Speldjävlarnas mest dråpliga och kritiska scen

”Det här måste sitta på första tagningen”

18Lassefaller

Mitt under en förhållandevis lugn fas av spelkvällen reser sig den berusade Lasse och börjar orera om någonting han kommit på. De andra runt bordet ber honom sätta sig ner och ta det lugnt. Efter vissa protester gör han det men måttar fel, välter med stolen och får med sig bordsduken och allt som står på den. Nästan alltihop går sönder.

Eftersom vi skaffat rekvisitan till bordet på lite udda vägar, var det mycket som inte fanns i dubbel uppsättning. Jag förutspådde att det mesta skulle hålla men så blev det alltså inte. Hela golvet blev en röra av krossat glas och porslin, utspillt låtsasvin och blött papper. Vi hade dock planerat för det här på det enda sätt vi kunde i den rådande situationen, nämligen att se till att vi inte behövde göra några omtagningar.

Men det höll likväl på att gå åt skogen totalt. När den högljudda scenen dragits igång för första gången skrek Jonas – som tog ljudet – strax innanLasse/Dan skulle till att sätta sig och falla baklänges: ”Stopp!” Ingen hörde honom dock, så han var tvungen att fälla mikrofonbommen över bordet för att få oss att avbryta tagningen innan det var för sent. ”Ljudet krånglar!” skrek han. En så central scen utan ljud hade varit en katastrof, det hade hotat hella filmen. Eller i alla fall tvingat oss till en arbetskrävande eftersynkning.

Som grädde på moset klarade sig Lasses unika skjorta från att solkas av låtsasvin som inte gick att tvätta bort. Det möjliggjorde de kompletterande halvbildstagningar som det sedermera skulle visa sig att vi behövde göra.

Som kuriosum kan tilläggas att den här scenen är hämtad ur verkliga livet. En icke namngiven bekant till mig gjorde ganska exakt en sådan här tavla för ett antal år sedan. Den åtföljdes av ett utrop från en kvinna vid bordet. ”Fy fan vad det är osexigt med fulla karlar!” Den repliken har vi tagit med i Speldjävlarna.

Janne Ahnberg, producent och regissör

23 reaktion på “Se Speldjävlarnas mest dråpliga och kritiska scen

 1. Ernie

  No, I’m not particularly sporty lioresal baclofeno The survey results, based on interviews with over 1,000 adults ages 18 and older nationwide, may notate a positive trend in the financial affairs of Americans who have been increasingly bombarded with bad news about the economy in recent years

 2. Désirée Nordlund

  Tror tyvärr att det är spam. Har du en sån där funktion där man måste bekräfta att man är människa (du vet sånna där blurriga siffror och bokstäver, eller ett enkelt mattetal) så slå på det.

 3. Janne Ahnberg Inläggsförfattare

  I guess you have come to the wrong address. I can’t quite figure out what you are saying.

 4. debshops

  Hi there, I have just simply required some sort of migration computer code type aol internet connection to ensure that i am able to become a member of atmosphere max, upon reading through all these announcements in my opinion i might made a mistake. We have not yet received our apple pc computer so have not necessarily trained with in order to sky, am i able to carry on with aol as regular or even will certainly they stop our network? COST-FREE looks good however, not following looking over this web site. Many cheers wendy
  debshops http://www.debshops.cc

 5. Janne Ahnberg Inläggsförfattare

  Jo, den scenen är en av filmens vändpunkter. Att whiskyglaset klarade sig var faktiskt planerat, om jag inte minns fel. det stod inte på duken.

  P.S. Dig kan man inte ta fel på, Vic.

 6. Victoria Qvarnström

  Vänta! Kommer scenen vara med i filmen? Den är ju f*cking obetalbar. Nästan symbolik att whiskyglaset klarade sig..

  Victoria Q

  (PS: Adressen går till ny chill-blogg, men det är jag.)

 7. Janne Ahnberg Inläggsförfattare

  Hej Yen! Jo, att man ska bli nyfiken är ju meningen. Det är inte lika skrikigt hela tiden men i vissa avgörande ögonblick blir det som det blir. Det dricks ju en hel del vid bordet och spelkontrahenterna tappar fattningen emellanåt. Hela filmen är ju en studie i hur djupt människor kan sjunka när situationen går dem ur händerna.

 8. Janne Ahnberg Inläggsförfattare

  Märkligt, det där chaplinklippet stannar för mig efter fyra sekunder och står sedan bara stilla.

 9. Janne Ahnberg Inläggsförfattare

  Vi använde oss av Jokk bärdryck; svartvinbär blandat med blåbär såg precis ut som riktigt vin. Vissa risker får man ta, parketten kommer för alltid bära vissa spår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>